Προαπαιτούμενο: Εγκατάσταση του plugin local_argus_api_moodle και των λειτουργιών local_argus_api_get_bbbdata_by_group και local_argus_api_get_scormdata_by_group.

Για να γίνει η μαζική λήψη δεδομένων ασύγχρονης, θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω βήματα:


Βήμα 1: Στην πλατφόρμα του Moodle, θα πρέπει στις ρυθμίσεις κάθε Scorm κάθε μαθήματος (εικ.1) να ορίσουμε στην Διαχείριση προσπαθειών την παράμετρο Επιβολή νέας προσπάθειας ως Πάντα (εικ.2).

 

Εικ.1



Εικ.2




Βήμα 2: Στο Περιβάλλον του ArgusERP, στο μενού [Εργαλεία] \ [Γενικές Παράμετροι] \ [Παράμετροι Συστήματος], επιλέγουμε την ομάδα παραμέτρων Προγράμματα: ωρολόγια, σύγχρονη – ασύγχρονη. 



Βρίσκουμε την παράμετρο Ασύγχρονη τηλεκατάρτιση: Μέθοδος λήψης δεδομένων (Ναι - γιά batch) και την ορίζουνμε ως τιμή παραμέτρου το Ναι.



Βήμα 3: Στο Περιβάλλον του SharpCRM, στο μενού [Εργαλεία] \ [e-Learning] \ [Ενημέρωση δεδομένων παρακολούθησης (μαζικά)], ανοίγει η παρακάτω φόρμα.




Επιλέγουμε Έτος και Μήνα και πατάμε Επιλογή προγραμμάτων για ενημέρωση για να εμφανιστούν τα προγράμματα που έχουν δεδομένα ασύγχρονης την περίοδο αυτή. Επιλέγουμε τη λειτουργία Λήψη δεδομένων από πλατφόρμα eLearning και πατάμε το κουμπί ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για να γίνει η λήψη των δεδομένων. Τέλος, επιλέγουμε τη λειτουργία Ενημέρωση διδακτικών ωρών από ασύγχρονη και πατάμε ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για να μετατραπούν οι ώρες παρακολούθησης σε διδακτικές ώρες.



Για την αυτόματη λήψη δεδομένων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης δείτε εδώ.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Effortlessly Create High-Quality Documentation with a Help Authoring Tool