Εισαγωγή ωρολογίου προγράμματος για ΙΕΚ (πρότυπη εβδομάδα)


Αφού έχετε δημιουργήσει το περιεχόμενο κατάρτισης για το τμήμα του ΙΕΚ, μπορείτε αυτόματα και εύκολα να δημιουργήσετε όλο το ωρολόγιο του εξαμήνου.
Αφού ανοίξετε την φόρμα προγραμματισμού του ωρολογίου, εισάγετε μια πρότυπη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εισάγετε τις 6 ημέρες (από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο με το χέρι), από την Δευτέρα που θέλετε και σε κάθε ημέρα, προγραμματίζετε τη διδακτέα ύλη (εισάγοντας ώρες και μαθήματα). Εφόσον έχετε συνδέσει τον εκπαιδευτή με κάθε μάθημα και ενότητα, αυτόματα αυτός/η θα εμφανίζεται στην λίστα των εκπαιδευτών. Επίσης, εφόσον έχετε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, αυτόματα θα συμπληρώνεται η αίθουσα διδασκαλίας καθώς επίσης και το προεπιλεγμένο ωράριο.


Όταν έχετε τελειώσει τον προγραμματισμό της μίας αυτής πρότυπης εβδομάδας, πηγαίνετε στην καρτέλα 'Πληροφορίες ΙΕΚ'.

Στο πεδίο Έναρξη πρότυπης εβδομάδας ωρολογίου, συμπληρώνετε την ημερομηνία (την Δευτέρα ουσιαστικά) της έναρξης της εβδομάδας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως πρότυπη για να την αναπαράξετε.

 


Στην συνέχεια, πηγαίνετε πίσω στην καρτέλα προγραμματισμού του ωρολογίου, και κάνοντας δεξί κλικ στις ημέρες, από το αναδυόμενου μενού επιλέγετε Ανάπτυξη ωρολογίου με βάση την πρότυπη εβδομάδα.


Θα εμφανιστεί το παράθυρο ανάπτυξης ημερομηνιών με βάση την πρότυπη εβδομάδα.


Αφού επιλέξετε τις ημέρες της εβδομάδας για τις οποίες θέλετε να προγραμματίσετε μαθήματα και ορίζετε τις ημερομηνίες "από" και "έως", πατώντας το  θα γίνει ανάπτυξη ημερομηνιών, στην περίοδο ημερομηνιών που έχετε ορίσει, βάσει της πρότυπης εβδομάδας.

Εάν για κάποιο λόγο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αλλάζει κάποια στιγμή μέσα στο εξάμηνο, τότε στο τέλος του ωρολογίου, ορίζετε μια νέα πρότυπη εβδομάδα, αλλάζετε την ημερομηνία έναρξης πρότυπης εβδομάδας στην καρτέλα 'Πληροφορίες ΙΕΚ' και επαναλαμβάνετε την διαδικασία.